Hlavní obsah

Vesničané v Indii ubili sekerami ženu a její čtyři děti, prý to byla čarodějnice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V jedné vesnici poblíž města Sundargarh v indickém svazovém státě Uríša byly sekerami a holemi ubity žena a její čtyři děti ve věku od jednoho do deseti let. Vesničané je zmasakrovali kvůli obvinění z čarodějnictví, napsala agentura DPA. Policie už zadržela šest mužů, kteří se později k činu přiznali.

Foto: Mukesh Gupta , Reuters

Indická policie

Článek

Krveprolití odstartoval místní lékař, kterému se nepodařilo zachránit dvanáctiletou dívku. Podlehla svému onemocnění. Lékař zřejmě z obav, aby mu rodina nekladla její smrt za vinu, nařkl místní ženu z čarodějnictví.

Podle jeho slov měla nemocnou proklít. Otci zesnulé to stačilo a spolu s dalšími pomocníky ženu a její děti unesli a nakonec zavraždili. Mrtvoly policisté objevili o víkendu ve studni nedaleko jejich domu.

Kromě pachatelů byl zadržen také lékař.

Pověry v některých venkovských částech Indie jsou stále velmi silné a případy vražd či lynčování údajných čarodějů nejsou nijak vzácné. Ze statistik vyplývá, že každý rok je zavražděno kolem stovky lidí, protože je někdo obvinil z čarodějnictví. Případů bude zřejmě více, mnohé vraždy nejsou vůbec nahlášeny ze strachu z další pomsty.

Reklama

Výběr článků

Načítám