Hlavní obsah

Velký požár v centru Dillí si vyžádal už 43 mrtvých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dillí
Aktualizováno

Při mohutném požáru v centru indické metropole Dillí v neděli zahynulo nejméně 43 lidí. Dalších 16 osob bylo převezeno do nemocnice s popáleninami či s dýchacími potížemi poté, co byli vystaveni množství kouře. Podle agentury AP o tom informovaly místní úřady. Příčina neštěstí je zatím neznámá.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Ilustrační foto

Článek

Indická média uvedla, že plameny zachvátily v neděli časně ráno budovu, jež byla plná továrních dělníků, kteří přespávali v dílnách. Přivolaní hasiči ale o osobách uvězněných uvnitř šestipatrové budovy nevěděli, což zbrzdilo záchranné operace, napsal server India Today. Budova se navíc nachází ve čtvrti, kde je jedno z největších dillíských tržišť a také mnoho úzkých uliček, kterými hasiči mohou jen s obtížemi projet.

Požár, u kterého zasahovalo 25 hasičských vozidel, se nicméně již podařilo zlikvidovat. Záchranáři nyní budovu prohledávají.

Požáry objektů jsou v Indii relativně běžné; často je způsobuje nedodržování a obcházení stavebních a bezpečnostních předpisů. Letos v únoru zahynulo 17 lidí při požáru v šestipodlažním hotelu v Dillí, který vznikl v neschválené kuchyni na střeše budovy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám