Hlavní obsah

V Pákistánu zabíjeli sebevrah i bezpilotní letoun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Islámábád
Aktualizováno

Nejméně 26 obětí si vyžádal ve čtvrtek v Pákistánu útok sebevražedného atentátníka na hranicích s Afghánistánem a nálet bezpilotního stroje na kmenové území v Jižním Vazíristánu.

Článek

Sebevražedný atentátník útočil v průsmyku Chajbar, přes který vede cesta, po níže se zásobují koaliční síly v Afghánistánu. Útočník se odpálil u bezpečnostního stanoviště u hranice a zabil nejméně 22 lidí, další desítky osob jsou zraněny, oznámila agentura AP.

Podle policisty Sádika Chána přišel k hraničnímu stanovišti pěšky. Na těle měl nálož, kterou odpálil po setmění, když se milicionáři a pohraničníci shromáždili k jídlu. Za ramadánu mohou jíst až když slunce zapadne. Podle některých zpráv ale útočil chlapec se džbány na vodu.

Nejméně čtyři lidské životy si vyžádal ve čtvrtek ráno nálet amerického bezpilotního letounu na Jižní Vazíristán. Terčem útoku byl úkryt radikálů.

Nejméně čtyři lidské životy si vyžádal ve čtvrtek ráno nálet amerického bezpilotního letounu na Jižní Vazíristán. Terčem útoku byl úkryt radikálů.

Podle pákistánského ministra vnitra Rehmana Malika je síť islámských radikálů v zemi po náletech a operacích armády v údolí Svát a obou Vazíristánech rozvrácena a bojovníci al-Kajdy se přesouvají do Somálska nebo se vracejí do Súdánu a Jemenu. Zahraniční experti ale pochybují, že by al-Kajda a Tálibán byly v oblasti poraženy.

Reklama

Výběr článků

Načítám