Hlavní obsah

V Keni našli 47 těl. Členy sekty nechal pastor zemřít hlady

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na východě Keni se za poslední tři dny našlo už 47 lidských těl, zřejmě členů sekty, které jejich duchovní vůdce vyzval, aby hladověli. S odvoláním na policii o tom v neděli informovala agentura AFP. Policie podle ní pokračuje v pátrání po dalších případných mrtvých.

Foto: Stringer, Reuters

Forenzní experti a detektivové z oddělení vražd nesou těla podezřelých členů křesťanského kultu zvaného Good News International Church, kteří věřili, že půjdou do nebe, pokud se vyhladoví k smrti

Článek

„Dnes jsme vyzdvihli 26 těl, celkem jich je tedy už 47,“ sdělil agentuře vedoucí oddělení pro kriminální vyšetřování v keňském okrese Malindi. Oblast prohledávají muži v bílých kombinézách a rouškách a pátrají po dalších hrobech v okrově zbarvené půdě, popsal novinář AFP.

Mělké hroby jsou podle agentury AP rozesety na pozemku pastora Paula Makenziho z církve vystupující pod názvem Good News International Church (Mezinárodní církev dobrých zpráv). Policie začala pozemek prohledávat poté, co ji někdo z řad veřejnosti upozornil na podezřelé dění. Na pozemku pak policisté objevili 15 podvyživených lidí, z nichž čtyři později zemřeli. Makenziho stoupenci policii řekli, že hladověli na pokyn svého duchovního vůdce, aby se mohli „setkat s Ježíšem“.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Exhumovaná těla obětí náboženského kultu jsou uložena ve vesnici Shakahola poblíž pobřežního města Malindi v jižní Keni

Pastor Makenzi je nyní ve vazbě, kde už čtvrtým dnem drží hladovku. Vůdce sekty byl v minulosti už dvakrát zatčen, a to v roce 2019 a v březnu tohoto roku v souvislosti s úmrtím dětí. V obou případech byl propuštěn na kauci, vyšetřování ale dál pokračuje.

Děti se musely modlit s rukama nad hlavou, tloukl je holí. Soud uložil sektáři za týrání podmínku

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám