Hlavní obsah

V Dubaji vzplál jeden z nejvyšších obytných mrakodrapů světa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dubaj
Aktualizováno

V největším městě Spojených arabských emirátů Dubaji hořel slavný 80patrový mrakodrap The Torch (Pochodeň), který patří k nejvyšším obytným budovám na světě. Hasičům se nakonec podařilo všechny jeho obyvatele včas evakuovat.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Požár mrakodrapu v DubaiVideo: Reuters

 
Článek

„Všude je kouř, na ulici padají trosky,” citoval jednoho ze svědků server Gulf News.

„Spali jsme a probudil nás alarm, lidé křičeli. Běželi jsme dolů po schodech, trvalo nám to z 50. patra asi deset minut,” citovala ČTK slova jednoho nájemníka.

V okolních budovách podle svědků vypadl proud.

Podle dubajské civilní obrany se podařilo obyvatele osmdesátipatrové budovy evakuovat včas a nikdo nebyl zraněn. Hasiči dostali živel pod kontrolu po dvou hodinách.

Mluvčí policie uvedl, že požár vypukl v devátém patře a šířil se nahoru. Podle několika obyvatel domu tomu bylo naopak. „Začalo to v 67. patře, takhle nám to řekli,” řekl jeden nájemník.

Rozsáhlý požár poškodil dubajský mrakodrap The Torch také v únoru 2015, kdy zničil přes sto bytů.

Mrakodrap byl postaven v roce 2011 a tehdy se stal se svými 352 metry nejvyšší obytnou budovou světa. O rekord ho připravil hned následující rok jiný dubajský mrakodrap.

Reklama

Výběr článků

Načítám