Hlavní obsah

V Dillí se v areálu Her Commonwealthu zřítil most, 27 zraněných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dillí

Nejméně 27 lidí bylo v úterý zraněno při pádu mostu pro pěší v areálu, ve kterém mají být 3. října zahájeny Hry Commonwealthu pořádané letos v indickém Dillí. Informovaly o tom tiskové agentury. Nehoda poukazuje na značné organizační a bezpečnostní problémy, se kterými se Indie jako pořádající země potýká.

Článek

Most se nacházel v blízkosti hlavního stadionu, který měl spojovat s přilehlým parkovištěm. Většina zraněných jsou dělníci, kteří na stavbě mostu pracovali.

Pořádání Her Commonwealthu mělo být podle agentury Reuters pro Indii stejnou událostí, jakou byly olympijské hry pro Čínu. Jejich přípravy ale poznamenaly bezpečnostní problémy, silné monzunové deště, záplavy, korupční skandály a potíže při stavbě areálu.

Kvůli obavám o svoji bezpečnost odřekl účast na hrách australský diskař Dani Samuels. Delegáti, kteří již přijeli do areálu her, si stěžují na špatné ubytování. Některé budovy v areálu nejsou ještě dokončené a jiné prý nesplňují základní bezpečnostní a hygienické podmínky.

Výpravy Nového Zélandu, Skotska, Kanady a Severního Irska si přejí být ubytovány v hotelu namísto vesničky pro sportovce a prezident federace Her Commonwealthu Michael Fennell požádal v dopisu indickou vládu o okamžitou nápravu. Podle indického ministra pro rozvoj měst Džaipala Reddího se ale jedná pouze o menší zádrhele. Organizátoři slibují, že do zahájení her bude celý areál dokončen.

Hry Commonwealthu jsou obdobou olympijských her. Zúčastní se jich sportovci ze sedmi desítek zemí, z nichž většina je členy Britského společenství národů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám