Hlavní obsah

V Číně zavřeli kvůli covidu Disneyland i s návštěvníky. Ven mohou jen s negativním testem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čínské úřady v pondělí v rámci svých přísných opatření proti šíření covidu-19 bez varování uzavřely Disneyland v Šanghaji. Návštěvníky pouští ven pouze s negativním testem. Zdravotníci v největším čínském městě v pondělí oznámili deset lokálně přenesených případů nákazy koronavirem, informovala agentura Reuters.

Foto: Aly Song, Reuters

Disneyland v Šanghaji

Článek

Disneyland krátce před polednem místního času oznámil, že s okamžitou platností a až do odvolání uzavírá zábavní park a okolní oblasti, aby vyhověl pravidlům spojeným s bojem proti covidu-19. Vedení Šanghaje současně uvedlo, že park zakázal lidem vstupovat i vycházet a že všichni návštěvníci uvnitř areálu budou muset s odchodem počkat na výsledky testů. Každý, kdo park navštívil od 27. října, bude navíc třikrát během tří dnů muset podstoupit test na covid-19.

Lidé na sociálních sítích uváděli, že během pondělní uzavírky byly atrakce pro „uvězněné“ návštěvníky i nadále v provozu. Společnost Shanghai Disney uvedla, že park nyní poskytuje „omezenou nabídku“ atrakcí a že dodržuje covidová opatření v souladu s pokyny čínských zdravotních úřadů.

Nulová tolerance

Pondělní uzavření představuje další ze zásahů do provozu šanghajského Disneylandu, který během lockdownu na začátku letošního roku nefungoval déle než tři měsíce. Už loni v listopadu uvázlo v parku kvůli koronavirovým opatřením více než 30 000 návštěvníků.

Čínské počty nakažených jsou ve srovnání s dalšími státy stále velmi nízké, úřady ale zastávají politiku takzvané nulové tolerance. Zavádějí proto přísné uzávěry i v případě, že se potvrdí jen několik málo případů nákazy. To kvůli výrazným komplikacím kritizuje část obyvatelstva. Uzávěry mají navíc negativní dopad na druhou největší ekonomiku na světě, což se v některých případech přenáší i na hospodářství dalších zemí.

Covid začíná být běžná viróza, testovat se kvůli rýmě není třeba, míní odborníci

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám