Hlavní obsah

V automobilce Hyundai se pokusil upálit odborář

Pusan

V areálu automobilky Hyundai Motor na jihu Koreje se pokusil upálit jeden z dělníků. Protestoval proti potlačování odborových aktivit ze strany vedení firmy. Oznámila to v pondělí agentura Reuters s odvoláním na zdroje z továrních odborů. Výroba se v továrně zastavila.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Dělník a současně i člen odborů označený pouze jménem Sin byl v neděli nalezen v plamenech v areálu továrny, která leží v Ulsanu na jihovýchodě země. Muž zůstává v kritickém stavu hospitalizován v nedalekém přístavu Pusan.

"Po incidentu jsme zastavili výrobu v továrně. Situace je vážná a zastavení práce může trvat, dokud společnost nepřijme naše požadavky, včetně toho, že přestane vyvíjet tlak na činnost odborů," zdůraznil nejmenovaný odborový činitel.

Automobilce se podařilo již tři roky za sebou předejít stávkám zaměstnanců, napětí mezi vedením a zaměstnanci ale podle Reuters automobilku Hyundai stále oslabuje.

Mluvčí automobilky nicméně prohlásil, že přestávka nenaruší produkci aut v továrně, která vyrábí dieselové motory pro vozy Veracruz. Výrobna je relativně malá a jiné továrny ji mohou dočasně nahradit, poznamenal.

Dodal, že policie případ vyšetřuje a vedení továrny čeká na výsledky.

Reklama

Výběr článků

Načítám