Hlavní obsah

V Asii zatkli tisíce lidí kvůli ilegálním sázkám na fotbal

Novinky, rei
Lyon

Přes pět tisíc lidí napříč Asií skončilo v policejních poutech kvůli ilegálním sázkám na zápasy nedávno skončeného mistrovství světa v kopané. Podle agentury AP policisté zabavili v přepočtu téměř 200 miliónů korun.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Zatčení se udála v Číně, Hongkongu, Malajsii, Singapuru a Thajsku, uvedl v pátek Interpol. Policie provedla zátah na téměř 800 místech, kde se nezákonné sázky přijímaly. Jejich celková hodnota přesahovala částku 155 miliónů dolarů (přes tři miliardy korun).

Policisté v rámci operace Soga III v měsíci do 11. července zabavili množství věcí včetně aut, počítačů, mobilních telefonů a bankovních karet. Šéf Interpolu Jean-Michel Louboutin prohlásil, že rozbití sítě bude mít dlouhodobý dopad na organizovaný zločin v regionu.

„Výsledky jsou impozantní nejen počtem zatčení a zabaveného majetku napříč regionem za pouhý měsíc, ale též policejní spoluprací, která to umožnila,“ řekl Louboutin. Doplnil, že operace ovlivní i oblasti korupce, praní špinavých peněz a prostituce, s nimiž nelegální sázení souvisí.

Reklama

Výběr článků

Načítám