Hlavní obsah

Úlomek křídla nalezený v Tanzanii pochází ze zmizelého malajsijského letadla

Canberra

Část křídla, která se letos našla na ostrově u východoafrické Tanzanie, skutečně pochází z malajsijského letadla, jež před více než dvěma lety zmizelo cestou z Kuala Lumpuru do Pekingu. Ve čtvrtek to oznámily malajsijské úřady. Na palubě zříceného stroje bylo 239 lidí.

Foto: Stringer, Reuters

Úlomek z boeingu nalezený v Tanzanii

Článek

Vztlaková klapka křídla Boeingu 777 byla nalezena v červnu na ostrově Pemba u afrického státu Tanzanie. Zmíněnou část trosek zkoumali experti z australského úřadu pro bezpečnost dopravy, kteří pátrání po letounu vedou. V analýze úlomku budou pokračovat.

Předpokládá se, že stroj společnosti Malaysia Airlines spadl do Indického oceánu zhruba 1800 kilometrů jihozápadně od Austrálie. Pátrací týmy od konce roku 2014 prohledávají část Indického oceánu o rozloze 120 tisíc kilometrů čtverečních, žádné stopy ale zatím nenašly.

Pátrání po troskách na mořském dně má skončit v prosinci. V oblastech, které leží poblíž Tanzanie, se už našlo více trosek, z nichž některé byly potvrzeny jako části malajsijského letadla. Nálezy pocházejí mimo jiné z ostrova Réunion či z Mosambiku.

Podle expertů bude moře v příštích měsících vyplavovat další trosky letounu. Žádný z nalezených dílů ale zatím nepomohl určit, kam či z jakého důvodu se mohlo letadlo zřítit. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám