Hlavní obsah

Žralok u Sydney napadl ženu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žena ve věku mezi 20 a 30 lety utrpěla vážné zranění, když ji ve vodě u australského města Sydney napadl žralok. Informoval o tom v úterý zpravodajský server BBC News.

Foto: Profimedia.cz

Žralok bělavý, ilustrační foto

Článek

Žralok na ženu zaútočil, když si šla v pondělí večer zaplavat u soukromého mola. Zvíře ji kouslo do nohy. Na pomoc přispěchali místní obyvatelé, kteří slyšeli křik.

Zraněná plavkyně byla převezena ve vážném, ale stabilizovaném stavu do nemocnice. Podle stop po zubech ji napadl žralok bělavý, uvedly úřady.

Austrálie v roce 2023 zaznamenala 14 útoků žraloků na člověka, z nichž čtyři byly smrtelné, uvedla agentura Reuters.

Podle mořské ekoložky Amy Smootheyové byl útok „tragický“ a nebyl „běžný“. S odvoláním na úřady uvedla, že se v lednu a únoru v důsledku vyšších teplot vody v pobřežních oblastech, jako je například přístav v Sydney, vyskytuje „velké množství“ žraloků bělavých.

Smootheyová pro ABC News rovněž poznamenala, že úřady pravděpodobně nenajdou žraloka, který ženu pokousal, protože ti „se nezdržují na jednom konkrétním místě“.

Vyzvala plavce, aby byli při koupání ve vodě opatrní, ale uvedla, že pravděpodobnost dalšího útoku žraloka je „neuvěřitelně nízká“.

Radní města Sydney Linda Scottová naopak místní varovala, aby v přístavu nevstupovali do vody.

„Jsem nesmírně znepokojena zprávou o útoku žraloka v našem městě Sydney,“ napsala na Instagramu.

Žralok na Havaji usmrtil surfaře. Úřady uzavřely pláž

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám