Hlavní obsah

Turistka na Jávě si při focení šlápla na šaty a zřítila se do kráteru sopky. Nepřežila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tragédií skončila snaha turistky získat snímek s pozadím působivého vulkánu Ijen ve východní části indonéského ostrova Jáva. Jednatřicetiletá Číňanka si na okraji kráteru šlápla na šaty, zakopla a před očima fotícího manžela se zřítila do 75metrové hloubky.

Foto: Profimedia.cz

Indonéská sopka Ijen a její „modrý oheň“

Článek

Incident se odehrál o uplynulém víkendu, kdy se pár rozhodl podniknout k vulkánu vysokému 2769 metrů túru. Učinili tak v časných ranních hodinách, aby sopku zažili při východu slunce a pořídili si snímky tzv. modrého ohně, kterým je vrchol proslulý.

Jde o fenomén, kdy se podél prasklin sopečného kotle spalují sirné plyny, což vytváří až pět metrů vysoké plameny modré barvy.

Podle serveru The Straits Times průvodce manžele před cestou varoval, aby po celou dobu výletu dodržovali od okrajů vulkánu bezpečnou vzdálenost. Žena zpočátku pózovala dva až tři metry od okraje útesu. V jednu chvíli se ale začala pohybovat po krůčcích pozpátku, aby manžel dostal do záběru ještě strom a pozadí snímku bylo zajímavější.

Omylem si přitom šlápla na své dlouhé šaty či sukni, přepadla přes hranu a zřítila se do hloubky. Na následky pádu zemřela.

Záchranářům trvalo více než dvě hodiny, než mrtvé tělo turistky vyprostili. Indonéská policie incident klasifikovala jako nehodu.

Indonéská sopka už chrlí lávu. Zastavila provoz mezinárodního letiště

Svět

Reklama

Výběr článků

Načítám