Hlavní obsah

Tenisové Australian Open bude v lednu s plnými tribunami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Melbourne

Tenisové Australian Open by se mělo v lednu hrát před plnými tribunami. Představitelé státu Victoria, jehož je dějiště turnaje Melbourne hlavním městem, nebudou omezovat kapacitu kvůli zhruba devadesátiprocentní proočkovanosti tamních obyvatel.

Foto: Profimedia.cz

Tenisové Australian Open bude opět s diváky

Článek

Úvodní grandslam sezony začne 17. ledna. Letošní ročník se konal za striktních hygienických podmínek v Melbourne Parku s redukovaným počtem diváků.

Zatímco ochozy stadionů mohou být plné, není jasné, zda se turnaje zúčastní všechny hvězdy.

Místní úřady varovaly, že víza dostanou jen plně očkovaní tenisté, a například světová jednička Novak Djoković se netají svým zdrženlivým postojem k vakcinaci.

Jdete na koncert nebo na fotbal? Bezinfekčnost bude už na vstupence

Domácí

„Každý by měl mít svobodu volby. Ať už jde o mě, nebo někoho jiného. Vlastně se ani nejedná o očkování, ale o cokoliv v životě,” uvedl ve čtvrtek 34letý Djoković na Turnaji mistrů v italském Turíně.

„Člověk by se měl svobodně rozhodnout, co chce dělat. V tomto případě o tom, co si chce nechat vpravit do těla,” dodala světová jednička.

Srbský tenista by byl bezesporu největší hvězdou mužského pavouka. V Austrálii vyhrál předchozí tři ročníky a celkem tam zvítězil devětkrát.

Naposledy v Melbourne neuspěl v roce 2018, kdy turnaj vyhrál Švýcar Roger Federer. Ten v lednu do Austrálie neodcestuje, u něj ale start vyloučila operace kolene, ze které se momentálně zotavuje.

Šéf Národní sportovní agentury požádal Babiše o očkování 6000 reprezentantů

Koronavirus

O tom, zda pustit diváky ve větším počtu do ochozů, se hojně diskutovalo už v létě, kdy se hrálo fotbalové mistrovství Evropy.

Na semifinálové a finálové boje, které se odehrály v londýnském Wembley, bylo povoleno zaplnit stadion ze 75 procent. Duely tehdy mohlo navštívit více než 60 tisíc diváků.

Proti tehdy byla například německá kancléřka Angela Merkelová. V Británii totiž začala být delta dominantní variantou koronaviru.

„Doufám, že se UEFA zachová zodpovědně. Myslím, že není dobrý nápad, aby byl stadion zaplněný, a podporuji snahu britské vlády zajistit co největší bezpečnostní opatření,” uvedla tehdy.

Reklama

Výběr článků

Načítám