Hlavní obsah

Těhotná Britka dostala v Laosu doživotí

Novinky, Tomáš Reiner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vientiane
Aktualizováno

Soud v Laosu ve středu odsoudil na doživotí Britku, která měla ze země pašovat drogy. Dvacetiletá Samantha Orobatorová během pobytu za mřížemi po loňském zatčení otěhotněla.

Článek

Původem Nigérijka žijící v jižním Londýně byla chycena na letišti Wattay v laoském hlavním městě Vientiane loni v srpnu. U sebe měla 680 gramů heroinu.

Proces s ní se táhl, protože se úřady snažily zjistit, jak žena mohla čtyři měsíce po svém zadržení za mřížemi otěhotnět. To se zjistit nepodařilo. Jisté ale je, že díky svému stavu Britka unikla trestu smrti, který laoské soudy za pašování drog obyčejně vyměřují.

Středeční stání trvalo tři hodiny. Orobatorová se k přiznala k tomu, že se heroin snažila vyvézt do Austrálie. Teď jí běží 21denní odvolací lhůta.

Svůj trest by si ovšem mohla odpykávat v Británii, která nedávno podepsala s Laosem dohodu o předávání vězňů. Je pravděpodobné, že jí britské úřady trest sníží, jestli ho nezruší zcela.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám