Hlavní obsah

Tajfun zabil na Filipínách deset lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manila

Deset mrtvých si vyžádalo řádění tajfunu Kammuri, který zasáhl v pondělí provincie ležící jižně od filipínské metropole Manily. S odvoláním na úterní sdělení filipínských úřadů o tom informovala agentura Reuters.

Foto: Gladys Castillo Vidal, Reuters

Tajfun Kammuri na Filipínách

Článek

V oblasti Bicol přišlo o život pět lidí, tři z nich utonuli. Dalších pět lidí přišlo o život jižně od hlavního města. Zhruba 345 000 lidí stále čeká v evakuačních centrech na oznámení úřadů, že se mohou vrátit zpátky do svých domovů. Podle filipínských úřadů právě evakuace lidí do bezpečí zabránila větším ztrátám na životech.

Tajfun Kammuri zasáhl Filipíny v pondělí v noci. Mluvčí filipínského úřadu pro řešení následků živelních pohrom Mark Timbal uvedl, že tajfun strhával střechy budov a vyvracel stromy. Byly kvůli němu zrušeny stovky letů, uzavřeny  školy a úřady.

Tajfun na Filipínách působil záplavy a velké škody

Svět

Nyní tajfun zeslábl a posouvá se směrem k Jihočínskému moři. Bouři provází vítr o rychlosti zhruba 100 kilometrů v hodině a Filipíny by měla opustit ještě dnes.

Filipíny každoročně zasáhne asi 20 tajfunů či bouří, které připraví o život stovky lidí. Nejničivější byl tajfun Haiyan, který si v listopadu 2013 vyžádal více než 7350 mrtvých či pohřešovaných.

Při rabování zemřelo na Filipínách osm lidí, tajfun má přes 2000 obětí

Svět

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám