Hlavní obsah

Socha Buddhy při slavnostním odhalení zavalila thajského duchovního

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bangkok

Slavnostní odhalení sochy Buddhy v severním Thajsku skončilo tragicky. Bezprostředně poté, co byla betonová skulptura poprvé představena veřejnosti, se uvolnila z podstavce a zavalila přítomného duchovního. Muž byl na místě mrtev.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Thajsku se při odhalování zřítila buddhistická socha a rozmačkala duchovního vůdceVideo: AP

 
Článek

Sochu Buddhy ve vesnici Khon Kaen odhaloval dvaapadesátiletý Saman Chanthayothi. Místním měla přinést štěstí, skutečnost však byla jiná. Podstavec, na němž byla socha položena, prasknul přesně ve chvíli, kdy Chanthayothi sejmul roušku. Monument ho udeřil do hlavy a následně zavalil.

Podle agentury AP na místě propukla panika a vyprošťování zavaleného muže začalo až ve chvíli, kdy se usadil prach a přítomní se uklidnili. Muž uvězněný pod bezmála pětimetrovou sochou, už však byl v té chvíli mrtev. S vyproštěním těla musel pomáhat jeřáb.

Příčinou neštěstí byl podle agentury AP, která se odkazuje na vyšetřovatele, příliš slabý podstavec sochy. Příbuzní oběti vysvětlení přijali a další vyšetřování nepožadují. Se zesnulým se rozloučí v buddhistickém chrámu.

V japonském chrámu působí vedle kněží také robot

Internet a PC

Reklama

Výběr článků

Načítám