Hlavní obsah

Sebevražedné atentátnice zabily v Nigérii 27 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Maiduguri
Aktualizováno

Desítky zraněných a 27 mrtvých si vyžádal útok tří sebevražedných atentátnic na severovýchodě Nigérie u bran uprchlického tábora poblíž města Maiduguri. Právě tam vzniklo před lety hnutí Boko Haram a okolí města je v posledních měsících terčem útoků.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Sebevražedné atentátnice zabily v Nigérii 27 lidí Video: Reuters

 
Článek

Úterní atak popsal agentuře AFP příslušník občanské milice Baba Kura. Podle něj se první žena odpálila u bran tábora a způsobila paniku: „Lidé se pokoušeli zavřít své krámky, když další dvě bombové atentátnice odpálily výbušniny, které zabily většinu obětí.“

Útok s největší pravděpodobností podnikla milice Boko Haram, která se snažila zavést právo šaría a přihlásila se k organizaci Islámský stát. Právě tato skupina často využívá ženských a dětských atentátníků.

Loni nigerijská vláda oznámila, že Boko Haram je poraženo, ale letošní vlnu útoků se armádě a policii nedaří zastavit. Lidé v nigerijském státě Borno proto utíkají z domovů do uprchlických táborů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám