Hlavní obsah

Ruský herec si podřezal žíly přímo na jevišti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruský divadelní herec Artur Šuvalov si na konci představení přímo na jevišti divadla Nikolaje Bestuževa v burjatském Ulan-Ude podřezal zápěstí. Pokusem o sebevraždu řešil svůj dlouhodobý spor s novým vedením divadla, který vedl k výpovědi pro jeho manželku, jež v divadle působila spolu s ním.

Ruský herec si při představení na protest podřezal žílyVideo: AP

 
Článek

Divadelník si svůj krvavý výstup nechal až na samotný konec představení. Při závěrečné děkovačce pronesl řeč o tom, že ho nově jmenované vedení v čele s uměleckým ředitelem šikanuje a různými naschvály a zdržováním výplat se ho snaží ze sboru vypudit.

„Tito lidé jsou odpovědní za mou smrt,“ vykřikl herec v závěru svého monologu, načež vytáhl z kostýmu nůž a řízl se několikrát do levého zápěstí. Poté chvíli stál, než k němu přiskočili ostatní herci a vrávorajícího ho odvedli z jeviště.

Záběry z incidentu kdosi nahrál na sociální síť Baza a publikovala je agentura AP. Na záznamu je slyšet, jak obecenstvo vykřiklo zděšením.

Podle informací serveru Newsweek byl herec převezen do nemocnice, neutrpěl ale vážná zranění a měl by být v pořádku.

Rusko zadrželo podezřelou z atentátu na Tatarského. Přiznala, že přinesla sošku s výbušninou

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám