Hlavní obsah

Rusko má speciální svatební jednotku policie

Specializovanou policejní jednotku, která má dohlížet na bezpečnost a chování svatebčanů, zřídily úřady v Adygejské republice na severním Kavkazu v Rusku. Útvar má mít čtyřicet příslušníků, uvedla agentura Tass.

Foto: Profimedia.cz

Policisté budou dohlížet na chování řidičů ve svatebních kolonách. Ilustrační snímek

Článek

Policisté budou sledovat kolony aut s novomanžely i doprovodem a na silnicích kontrolovat, jestli řidiči dodržují předpisy. Dohlédnou také na to, aby svatebčané nestříleli ze zbraní z oken aut při jízdě.

Svatby v Adygejské republice jsou podle BBC proslulé tím, že je jejich účastníci velmi prožívají, ale moc při tom neberou ohled na okolí. Oslavná střelba je při nich častá a řidiči si s dopravními předpisy při jízdě ve svatebních kolonách nedělají starosti.

„Vytvoření ´svatební policie´ má ukončit projevy nekontrolovaného veselí účastníků svatebních kolon,“ řekl ministr vnitra Adygejské republiky Alexadr Rečický agentuře Tass.

Příslušníci této první svatební jednotky v Rusku budou hlídkovat na strategických místech podél silnic, po kterých svatebčané obvykle jezdí. Kromě toho budou policisté dohlížet na pořádek v parcích, na náměstích a dalších na místech, kde se svatby obvykle konají.

Při jednom z posledních případů střelby na svatbě v této severokavkazské oblasti z 15. srpna policie zadržela v hlavním městě Majkopu muže, kterému dala pokutu 50 tisíc rublů (zhruba 18 000 korun) a zabavila mu pistoli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám