Hlavní obsah

Přítelkyni jihokorejské exprezidentky odsoudili k třem letům vězení

– Soul

Trest tří let vězení vynesl soud v Jižní Koreji nad Čche Son-sil, důvěrnicí a poradkyní exprezidentky Pak Kun-hje. Uvedl to server BBC. Byla odsouzena za korupci. Skandál přivodil pád prezidentky, která je také stíhána.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Čche Son-sil a exprezidentka Pak Kun-hje přijíždějí k souduVideo: Reuters

 
Článek

Soud uznal Čche vinnou ze zneužití postavení a ovlivňování univerzity, po níž nejenže chtěla, aby přijala její dceru, ale následně také, aby jí udělila známky za zkoušky, které nepodstoupila. Spolu s prezidentčinou pravou rukou byli odsouzeni i dva bývalí zástupci univerzity v Soulu.

Foto: Reuters

Jihokorejská prezidentka Pak Kun-hje

Vyšetřována je i dcera Čche. Jednadvacetiletá úspěšná jezdkyně na koni byla zatčena v Dánsku a vydána do Jižní Koreje, kde na svobodě čelí podezření z podvodu. Ona sama tvrdí, že o činech své matky nic netušila.

Čche ještě čelí dalším obviněním, a to z přijímání úplatků pro prezidentku, zneužití pravomocí, vydírání, pokusu o vydírání a pokusu o podvod.

Skandál přivodil pád prezidentky Pak Kun-hje, která je rovněž souzena, stejně jako šéf firmy Samsung I Če-jong a několik dalších manažerů a bývalých poradců exprezidentky.

Bývalá hlava Jižní Koreje Pak veškerá obvinění popírá.

Reklama

Související témata:

Související články

Jihokorejskou exprezidentku obvinili z korupce

Jihokorejští žalobci v pondělí obvinili bývalou prezidentku Pak Kun-hje z přijímání úplatků. Spolu s ní byl obviněn šéf nadnárodního konglomerátu Lotte Group...

Výběr článků

Načítám