Hlavní obsah

Požár v centru Aucklandu vyhnal tisíce lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Auckland

Tisíce lidí musely být v úterý evakuovány z centra druhého největšího novozélandského města Aucklandu, když se u známé věže rozhořel po poledni mohutný požár. Hořelo na střeše rozestavěného kongresového centra SkyCity, uvedl list The Guardian. Jedna žena skončila v nemocnici.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Požár v centru novozélandského AucklanduVideo: Reuters

 
Článek

Okamžitě byli evakuováni dělníci, jenomže požár se nedařilo zvládnout a zuřil dál. Vedení SkyCity se nakonec rozhodlo evakuovat celou oblast moderních budov včetně věže Sky Tower.

„Kvůli kouři z ohně jsme se rozhodli provést řízenou evakuaci celého aucklandského střediska SkyCity,” uvedla mluvčí centra s tím, že to „zahrnuje Sky Tower, Casino, všechny hotely a restaurace ve SkyCity a kanceláře společností“.

I tak skončila v nemocnici sv. Jana jedna žena, která byla podle zdravotníků ve vážném stavu.

Foto: Amy Wadsworth, Reuters

Kouř z požáru v kongresové hale ve SkyCity

Hasiči vyzvali obyvatele, aby se vyhnuli centru města a raději zůstali doma, neotvírali okna a vypnuli klimatizaci.

Do hašení se zapojily všechny aucklandské jednotky hasičů. Na pomoc jim přijeli i hasiči ze dvě hodiny vzdáleného Hamiltonu. Mluvčí hasičů Dave Woon řekl, že bylo „velmi obtížné požár uhasit“ kvůli množství živic a dalších hmot použitých na izolaci. Panovaly i obavy, že by mohly explodovat plynové láhve.

Foto: Michael Craig, ČTK/AP

Kouř nad centrem Aucklandu SkyCity

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám