Hlavní obsah

Potopení přeplněné lodi v Thajsku si vyžádalo nejméně šest obětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejméně šest lidí zahynulo, když se v neděli na východě Thajska potopila přeplněná loď. Podle místních policejních zdrojů, jež cituje agentura AP, jsou mezi mrtvými dva turisté z Ruska, jeden z Číny, z místních obyvatel pak dvě ženy a jeden muž. Dvě desítky lidí se pohřešují a 15 lidí bylo zraněno, doplňuje k tomu agentura DPA s odvoláním na místní média.

Foto: ČTK/AP

Thajští záchranáři poskytují první pomoc turistům zachráněným z potopené lodi.

Článek

K neštěstí došlo krátce po vyplutí lodi z ostrova Koh Lan do letoviska Pattaya, vzdáleného asi 100 kilometrů jihovýchodně od hlavního města Bangkoku.

Jak uvedla agentura AFP, dvoupatrové plavidlo mělo problémy s motorem, kvůli kterým se turisté začali urychleně přesouvat na druhou palubu. Loď se následkem toho začala naklánět na stranu a nakonec se potopila.

Ačkoli měla loď maximální kapacitu 150 cestujících, bylo podle představitele místní policie na její palubě kolem 200 osob. Většinu cestujících se podařilo zachránit, včetně dvanáctiletého ruského chlapce, který musel být hospitalizován na jednotce intenzivní péče.

Policejní zdroje agentury AFP uvedly,  že konečná čísla obětí se mohou ještě změnit, protože záchranné práce na místě dosud neskončily. Nezvěstný je například stále ještě i kapitán plavidla.

Související témata:

Výběr článků

Načítám