Hlavní obsah

Porušil zákaz vycházení a musel udělat 300 dřepů. Pak mladý Filipínec zemřel

Novinky, jem
Manila

Filipínské úřady vyšetřují smrt 28letého muže, který měl zemřít na následky fyzického trestu uloženého policií za porušení večerního zákazu vycházení na ostrově Luzon. Konkrétně šlo o 300 dřepů, které musel dotyčný udělat přímo na ulici, kde byl strážci zákona přistižen. Informovaly o tom agentura AP a stanice BBC.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Jako trest za porušení koronavirových opatření musel muž udělat 300 dřepů, následkem toho zemřelVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Darrena Manaoga Penaredondoa podle informací BBC přistihli policisté spolu s dalšími muži 1. dubna, když po 18. hodině, od kdy platí zákaz vycházení, vyrazil, aby si koupil pití. Nařídili mu, aby spolu s ostatními hříšníky udělal stovku dřepů. Skupina měla dřepovat synchronizovaně, což se jí ale nedařilo, a tak musela cviky vykonávat opakovaně a od začátku.

Penaredondo tak nakonec musel udělat celkem 300 dřepů a sotva se doplížil domů. Tam se později zhroutil, a když mu manželka, která jeho vyčerpání natáčela v domnění, že nejde o nic vážného, nakonec přivolala pomoc, bylo už pozdě. Následující den byl mrtev. Podle zpravodajského serveru Rappler lékaři jako možnou příčinu úmrtí určili mrtvici. Ta ovšem mohla být vyvolána extrémním fyzickým vypětím.

Místní policejní šéf Marlo Solero se dušuje, že strážci zákona fyzické tresty za porušení karantény hříšníkům neukládají. Udílejí jím prý pouze „lekce“. Neupřesnil však, co si pod tím představit. „Pokud by se prokázalo nucení k tělesným trestům, nebylo by něco takového tolerováno,“ uvedl Solero.

Reklama

Výběr článků

Načítám