Hlavní obsah

Policie v Hongkongu zasáhla proti demonstrantům ještě před začátkem plánovaných protestů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hongkong

Hongkongská policie zasáhla pepřovým sprejem proti demonstrantům už před začátkem nedělních protestů naplánovaných do několika částí Hongkongu. Snaží se je rozehnat zejména v nákupní čtvrti Causeway Bay.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Hongkongská policie zasahuje proti demonstrantůmVideo: AP

 
Článek

Jde o 17. víkend protivládních protestů, jež začaly v červnu původně kvůli zákonu o vydávání lidí podezřelých z trestné činnosti do Číny.

V sobotu si lidé připomínali výročí demonstrací z roku 2014 pořádaných 79 dní s požadavky demokratických reforem. Lidé na ně chodili s deštníky. Ani sobotní akce se neobešla bez policejního zásahu s pomocí vodních děl a slzného plynu. Někteří z účastníků pálili čínskou vlajku a házeli na policisty zápalné lahve.

Skupina Stand With Hong Kong vyzvala k pochodům proti totalitním režimům na celém světě. Podle hongkongského tisku by se měly akce konat nejen v Hongkongu, ale i v 72 městech dvaceti zemí.

V Hongkongu se dnes lidé začali scházet na třídě Hennessy, kde je policisté rozehnali slzným plynem. Místní železniční společnost počítá s tím, že bude zřejmě nucena z bezpečnostních důvodů zavřít některé stanice nebo železniční dopravu zcela přerušit.

Konalo se ale také shromáždění stoupenců Číny, která bude příští týden slavit 70. výročí založení Čínské lidové republiky. Účastníci této akce v Hongkongu zpívali čínskou národní hymnu a mávali čínskými vlajkami.

Reklama

Výběr článků

Načítám