Hlavní obsah

Počet obětí koronaviru v Číně stoupl na 1770, nakažených je přes 70 000

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

V pevninské Číně stoupl během neděle počet obětí koronavirové nemoci Covid-19 o 105 na 1770. Přibylo rovněž 2048 nakažených, informovala agentura Reuters s odvoláním na pondělní sdělení čínské národní zdravotnické komise. Celkový počet infikovaných tak v pevninské Číně bez Hongkongu a Macaa dosáhl 70 548.

Foto: China Daily, Reuters

Uzavřené infekční oddělení v nemocnici ve Wu-chanu

Článek

Nejvíce postižený je Wu-chan s 11 miliony obyvateli. Právě na tamním rybím trhu, kde se prodávala i divoce žijící zvěř, se virus nejspíš přenesl na lidi. Téměř 90 procent všech nových případů pochází z Wu-chanu, metropole provincie Chu-pej.

SPECIÁL: Koronavirus 2019-nCoV

Speciály

Přes 94 procent nových případů z neděle pochází z centrální čínské provincie Chu-pej, která je epicentrem nákazy. V neděli tam zemřelo 100 lidí a 1933 jich bylo nově nakaženo. V provincii Chu-pej je už přes 58 000 nakažených novým typem koronaviru.

Další tři lidé nemoci podlehli v provincii Che-nan, která s Chu-pej sousedí, zbylí dva zemřeli v provincii Kuang-tung na jihu země.

Provincie Chu-pej oznámila zpřísnění dosavadních opatření s cílem zabránit šíření viru. Místní úřady musí mimo jiné "co nejpřísněji" zabránit tomu, aby lidé cestovali do provincie nebo z ní.

Z více než 70 000 nakažených v Číně se jich 10 844 uzdravilo a bylo propuštěno z nemocnice.

Nejvíce případů onemocnění a úmrtí je právě v Číně, mimo pevninskou Čínu bylo zatím hlášeno pět úmrtí - v Japonsku, Hongkongu, na Filipínách, ve Francii a v neděli přibyl první mrtvý na Tchaj-wanu. Podle tchajwanské tiskové agentury, která citovala tamního ministra zdravotnictví, na nákazu zemřel asi 60letý muž, který poslední dobou nikam necestoval a nebylo ani známo, že by byl v kontaktu s nakaženými.

Tchaj-wan oznámil první případ úmrtí na nemoc Covid-19

Svět

Koronavirus vyvolává onemocnění s příznaky chřipky (horečku, kašel, problémy s dýcháním), pouze u některých pacientů vede k rozvoji virového zápalu plic, který může vyústit až v selhání dýchání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám