Hlavní obsah

Po sesuvu půdy ve Freetownu je nezvěstných 600 lidí, mrtvých jsou čtyři stovky

Freetown

Počet obětí záplav a následného sesuvu půdy, které postihly sierraleonské hlavní město Freetown, stoupl a blíží se čtyřem stovkám, uvedla BBC. Počet obětí se může ale vyšplhat až na tisícovku, šest set osob zůstává nezvěstných.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Po sesuvu půdy ve Freetownu je nezvěstných 600 lidí, mrtvých jsou čtyři stovkyVideo: Reuters

 
Článek

„Celá společnost má teď smutek. Milovaní jsou stále nezvěstní, je jich přes šest set,“ uvedl mluvčí prezidenta Abdulai Baraytay. Toto číslo potvrdil i Červený kříž. Zpravodajka BBC popsala, jak jedna žena řekla zpravodajce BBC, že ztratila jedenáct příbuzných, další muž uvedl, že postrádá svou ženu, tchyni a děti.

Foto: Reuters TV, Reuters

Lidé u sesuvu půdy v Regentu

Vrchní koroner Sweneth Dumbuya v úterý večer potvrdil agentuře Reuters, že počet obětí stoupl: „Jak hledání pokračuje, shromáždili jsme skoro 400 těl, ale čekáme jich přes pět set.“

Foto: Manika Kamara, ČTK/AP

Utrhl se kus kopce

Foto: Manika Kamara, ČTK/AP

Bahno zavalilo domy, které prohledávají záchranáři a bezpečnostní síly.

Po silných deštích se v pondělí brzo ráno utrhl svah kopce Sugar Loaf a zavalil domy na předměstí Regent. Ulicemi se valilo bahno. Mnoho lidí v tu dobu spalo a nestačili utéci. [celá zpráva]

Foto: Reuters TV, Reuters

Lidé překračují rozvodněnou řeku na předměstí Freetown.

Spojené národy uvedly, že jejich týmy pomáhají se záchrannými akcemi. Obávají se propuknutí epidemií cholery, tyfu a úplavice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám