Hlavní obsah

Palubní personál aerolinek AirAsia rozpoutal na palubě paniku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při nedělním letu z australského Perthu na indonéský ostrov Bali se u dopravního letadla společnosti AirAsia vyskytl technický problém. Pro zajištění bezpečnosti musel pilot s letadlem výrazně klesnout, což údajně rozhodilo palubní personál, který začal křičet a rozpoutal na palubě paniku. Nyní ze strany cestujících čelí kritice, napsal server CNN.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Technický problém vylekal cestující v letadleVideo: AP

 
Článek

Letadlo muselo prudce klesnout kvůli problému s tlakem. Údaje ze serveru Flightaware.com ukazují, že Airbus A320 klesl v rozmezí několika minut z výšky asi deseti kilometrů do výšky tří kilometrů nad zemí. Letadlo změnilo směr a bezpečně přistálo zpět v Perthu. Hned v neděli začalo vyšetřování příčin problému.

Zpravodajský server CNN v pondělí napsal, že se jedná se o standardní proces, jenž piloti dodržují, když potřebují snížit tlak v letadle. Letecký personál byl však tímto krokem pravděpodobně překvapen. Místo aby pasažéry uklidnil, postaral se o pravý opak. „Byli hysteričtí. Do té doby, než začali křičet, na palubě nevládla absolutně žádná panika,“ zmínil jeden z cestujících Mark Bailey.

Na záběrech je viditelné, že pasažéři použili kyslíkové masky. „Panika se vyhrotila poté, co letecký personál začal křičet,“ popsala incident serveru Seven News Australia další z cestujících Clare Askewová.

Aerolinky se ke kritice nevyjádřily

„Piloty chválíme za bezpečné přistání a dodržení standardních procesů. Dbáme na zajištění bezpečnosti všech cestujících a i nadále budeme dodržovat nejvyšší bezpečnostní normy,“ uvedl v prohlášení zástupce letecké společnosti AirAsia Ling Liong Tien. Ke kritice personálu se firma podle CNN prozatím nevyjádřila.

Není to první případ, kdy se zaměstnanci malajsijské nízkonákladové letecké společnosti zachovali neobvykle. Když se v červnu jedno z jejich letadel směřujícího z Malajsie do Austrálie začalo třást, pilot cestující údajně vyzval, aby se začali modlit.

Výběr článků

Načítám