Hlavní obsah

Pákistánci přenášejí plyn v igelitových pytlích. Občas to bouchne

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obyvatele provincie Chajbar Paštúnchwá na severu Pákistánu už netrápí problémy s porouchanými nebo uzavřenými plynovody. Výhřevnou surovinu přenášejí v igelitových pytlích přímo z místních nalezišť. Záběry z takového odběru v pondělí rozeslala agentura Reuters.

Pákistánci místo potrubím přepravují plyn v igelitových pytlích.Video: Reuters

 
Článek

Video pochází z města Banda Davud Šháh, kde se díky náhodným nálezům ložisek plynu na místních polích místo vrtáků používají hadice. Funkci rafinerií zastane stodola, píše Reuters.

Měrnou jednotkou se celkem logicky místo kubíků staly pytle, v nichž je povětšinou ženy nebo děti prodávají, případně donášejí až domů. Tam na něm vaří. Plyn z jednoho pytle obvykle hoří asi dvě hodiny.

„Tento plyn používáme s čerpadlem připojeným ke sporáku. Je to ale nebezpečné. Koneckonců ty pytle jsou při vaření přímo u ohně,“ popsal Reuters jeden z místních Hazrat Canan.

Už podle něj kvůli tomu došlo k mnoha nehodám.

„I když máme zemní plyn, nemůžeme ho používat bezpečně. V jednom domě došlo k výbuchu, zemřel člověk. Matka a její dcera utrpěly popáleniny,“ dodal Canan. Na místní samosprávu apeluje, aby vybudovala standardní infrastrukturu.

Pákistánec znásilnil ženu. Teď ho propustili za podmínky, že si ji vezme

Svět

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám