Hlavní obsah

Ozbrojenci v Nigérii unesli autobus plný dětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lagos

Výkupné ve výši v přepočtu téměř dva a půl milionu korun požadují ozbrojenci, kteří v pondělí unesli v Nigérii školní mikrobus s 15 dětmi. Oznámily to v úterý agentury s odvoláním na policejní zdroj.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Mikrobus se školáky byl přepaden ve státě Abia, upřesnil mluvčí federální policie Emmanuel Ojukwu. Na místo už podle něj odcestovali federální policisté a vyšetřovatelé, aby se případu ujali.

Přepadení školního mikrobusu potvrdil agentuře AFP policejní mluvčí státu Abia Geofrey Ogbonna.

"Ozbrojenci odvezli děti na neznámé místo. Pak kontaktovali ředitele soukromé školy a žádali výkupné 20 miliónů nair (2,36 miliónu korun)," řekl Ogbonna. "Snažíme se lokalizovat místo, kde jsou děti drženy, abychom je osvobodili."

Nigerijský stát Abija zaznamenává v posledních měsících nárůst případů únosů kvůli výkupnému, napsala agentura AP. Únosy a nezákonnost ale sužují celou Nigérii - západoafrický stát bohatý na ropu, v němž ale většina z jeho 150 miliónů obyvatel musí vyžít z méně než jednoho dolaru na den (asi 18 korun).

Reklama

Výběr článků

Načítám