Hlavní obsah

Odpůrce očkování rozbil premiérovi Svatého Vincence hlavu kamenem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ralpha Gonsalvese, premiéra karibského souostroví Svatý Vincenc a Grenadiny, někdo z davu rozezlených odpůrců očkování proti koronaviru trefil ve čtvrtek kamenem do hlavy. Na záběrech, které zveřejnila agentura Reuters, je vidět, jak ministerský předseda po zásahu krvácí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Premiér St. Vincenc dostal při proticovidové demonstraci kameněm do hlavyVideo: Reuters

 
Článek

„Někdo premiérovi právě rozbil hlavu kamenem!” je slyšet na videu, zatímco na záběrech je vidět, jak si vyděšený politik rukou zakrývá krvácející ránu.

Ochranka se mu poté snažila zajistit cestu do bezpečí, zatímco kolem ní neustále doráželi rozvášnění demonstranti.

Záběry byly pořízeny ve chvíli, kdy se 74letý premiér snažil s doprovodem projít kolem asi 200 demonstrantů do budovy parlamentu, kde měla být projednávána zdravotnická reforma.

Ta má vyžadovat po všech pracovnících, kteří přicházejí do kontaktu s veřejností, aby se nechali očkovat proti koronaviru.

Podle vyjádření prezidentského úřadu Gonsalves po zásahu do hlavy silně krvácel. Ministr financí Camillo Gonsalves později informoval, že lékaři prezidentovi doporučili podstoupit vyšetření magnetickou rezonancí. Na tu bude muset letět do sousedního Barbadosu.

Svatý Vincenc a Grenadiny je bývalá britská kolonie v souostroví Malé Antily u severního pobřeží Jižní Ameriky, která má 100 tisíc obyvatel.

Od začátku pandemie tam zaznamenali 2298 případů nákazy koronavirem. Dvanáct obyvatel nemoci covid-19 podlehlo.

Reklama

Výběr článků

Načítám