Hlavní obsah

Obsazený boeing narazil v Melbourne do airbusu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Melbourne

Boeing 737-800 společnosti Virgin Australia se 175 cestujícími na palubě koncem křídla zavadil v sobotu na letišti Melbourne o konec trupu zaparkovaného Airbusu A320 společnosti Jetstar. Škoda na obou strojích činí asi tři milióny dolarů, uvedl web Sydney Morning Herald.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Letadla poškozená při kolizi v MelbourneVideo: Reuters

 
Článek

Boeing Virgin Airlines byl zrovna tlačen na startovací dráhu, aby mohl v 9:30 odletět do Maroochydore na slunečném pobřeží v Queenslandu, když wingletem na konci levého křídla zavadil o zakončení trupu airbusu.

Expert Paul Cousins uvedl, že naštěstí neměla nehoda vážnější následky pro cestující. „Měli velké štěstí, že winglet nezasáhl pomocnou pohonnou jednotky, což je malý proudový motor běžící v zadní části letadla. To by mohlo vyvolat roztržení motoru a úlomky by mohly létat všemi směry.“

Cestující na palubě boiengu Joseph Lattouf řekl: „Skutečně jsme měli strach, mysleli jsme si, že by mohlo letadlo plné paliva vybuchnout.“

Podle mluvčího Virgin Australila se oba stroje pohybovaly, ale Jetstar to popírá, jeho airbus, který přiletěl ze Syndey, už stál.

Reklama

Výběr článků

Načítám