Hlavní obsah

Obchodník a jeho sluha se přiznali k vraždě patnácti dětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DILLÍ

Indická policie zatkla v pátek obchodníka a jeho sluhu, které podezřívala z vraždy sedmi dětí. Muži se při sobotním výslechu přiznali k dalším osmi brutálním činům. Vyšetřovatelé při prohledávání domu, který jeden ze zatčených vlastnil a druhý v něm pracoval jako sluha, objevili celkem patnáct lebek. Většina dětí byla před smrtí sexuálně zneužita.

Článek

Mrtvoly dětí a mladých žen se našly zakopané na dvoře domu ve městě Noida nedaleko metropole Dillí, některé tělesné pozůstatky objevili vyšetřovatelé v plastikových pytlích v odpadní stoce.

Muži své oběti lákali do domů, zneužívali je a pak zabíjeli. Policie šetří i verzi, že obchodovali s lidskými orgány.

"Sluha se původně přiznal k tomu, že během uplynulých dvou měsíců znásilnil a zabil šest malých děvčat a dva chlapce. Při dalším výslechu se doznal k vraždě dalších sedmi dospívajících dívek," uvedl policejní velitel, který zločin vyšetřuje.

Za rok zmizelo 12 dětí

Policejní šéf města Noida, kde se pozůstatky našli, řekl, že v oblasti jen za poslední rok zmizelo 12 dětí. Za posledních několik let ve čtvrti zmizelo dokonce 38 dětí.

Muži jsou obviněni z vraždy, znásilnění a únosu. Přiznání v policejní vazbě nejsou podle indického zákona dostačující a obviněný je musí později zopakovat i před soudem.

"Můj syn zmizel před osmi měsíci, policie nic nevyšetřila," řekl BBC jeden z rodičů, kteří přišli o děti. Rodiče tvrdí, že na mizení dětí upozorňovali, ale policie s tím nic nedělala.

Policie trvá na tom, že případ nezanedbala. "Vyslali jsme týmy do jiných měst, protože jsme měli podezření, že dívky byly uneseny a nuceny k prostituci. Tohle nás ale nikdy nenapadlo," uvedl jeden z policistů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám