Hlavní obsah

Útok v tokijském vlaku: muž pobodal deset lidí, dopadli ho ve večerce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tokio
Aktualizováno

Celkem deset lidí pobodal v pátek večer v příměstském vlaku v Tokiu asi dvacetiletý muž. Stav dvou napadených je vážný. Pachateli se z místa činu podařilo uprchnout, policie ho ale později dopadla, uvedla agentura Kjódó.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Incident se stal ve 20:40 místního času (13:40 SELČ) ve čtvrti Setagaja na západě města. Jeden ze čtyř pobodaných je zraněn vážně. Muž za sebou v soupravě zanechal při útěku nůž i mobilní telefon.

Devět zraněných bylo ošetřeno v nemocnici, jeden na místě a odešel po svých. Všichni byli při vědomí.

Muž vstoupil do jednoho z vagonů soupravy. „Jeden z pasažérů najednou vyběhl ven a křičel, že tam je chlap s kuchyňským nožem. Pak jsem viděl, jak zablokoval dveře mezi vagony. Zpanikařil jsem, protože mi nedocházelo, co se děje. Pak jsem viděl někoho ležet v krvi,” vypověděl jeden ze svědků ve stanici Seidžogakuen.

Útočník byl dopaden rychle. Podle stanice NHK napřed běžel, ale pak vešel do večerky a řekl, že je unaven utíkáním. Když viděl manažer prodejny krvavé skvrny na jeho tričku, zavolal policii. Ta muže zatkla kolem desáté večer.

Japonsko je známé svou relativně nízkou kriminalitou. Po přelomu tisíciletí se ale stalo dějištěm série útoků spáchaných nožem či jinými bodnými nebo sečnými zbraněmi.

V květnu 2019 muž ozbrojený nožem napadl skupinu školaček na autobusové zastávce ve městě Kawasaki, zabil jednu školačku a jednu dospělou osobu a 16 dívek zranil. V srpnu téhož roku pacient ozbrojený nožem v nemocnici na západě Japonska pobodal tři zdravotní sestry a jednoho policistu.

Reklama

Výběr článků

Načítám