Hlavní obsah

Na Srí Lance havaroval autobus s českými turisty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na Srí Lance ve středu ráno havaroval autobus s českými turisty, když se na železničním přejezdu srazil s vlakem. Dva turisté a řidič utrpěli lehká zranění. Uvedl to místní list The Morning. Nehodu Novinkám potvrdil tiskový mluvčí ministerstva zahraničí Daniel Drake, který uvedl, že ošetřen byl po nehodě jeden Čech.

Foto: Youtube Ade Derana

Na Srí Lance havaroval autobus s českými turisty

Článek

„Můžeme potvrdit, že nehoda se skutečně týkala českých turistů. Nikdo nezemřel, jednu osobu ošetřili z důvodu pořezání sklem,“ řekl Novinkám Drake. „Turisté byli na cestě na letiště, všichni by již měli být na cestě do Česka,“ dodal.

Podle serveru se nehoda odehrála na „nebezpečném“ železničním přejezdu ve městě Vaskaduva, které leží asi hodinu jízdy jižně od metropole Kolomba. Na vlaku i autobusu, který směřoval na letiště, jsou značné škody. Na fotografii zveřejněné srílanským webem je vidět zdemolovaná zadní část autobusu a řada rozbitých oken.

O přesné povaze zranění, jež utrpěli turisté, se server nezmiňuje. Uvedl ale, že řidič autobusu byl převezen do nemocnice s poraněním očí.

Podle místního listu LNW vyjížděla k turistům záchranka, která je ošetřila. Server také uvedl, že pro cestující z havarovaného vlaku přijela jiná souprava, jež je měla dopravit do cílové zastávky, kterou je Maradana ve městě Kolombo.

V rakouských horách zemřel český turista

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám