Hlavní obsah

V horách na Novém Zélandu našli tělo, může to být pohřešovaný Čech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Auckland
Aktualizováno

Policie na Novém Zélandu objevila při pátrání po pohřešovaném českém turistovi tělo. Domnívá se, že jde o ztraceného Čecha, ale identifikace ještě nebyla dokončena. Příčina smrti je nejasná.

Foto: Profimedia.cz

Richmond Range na Novém Zélandu

Článek

Tělo bylo nalezeno v oblasti Richmond Ranges, uvedl novozélandský server 1 News s odvoláním na vyjádření police. Podle ní by mohlo jít o 46letého Petra Čecha, který je nezvěstný. Jisté to ještě není, protože zatím neproběhla identifikace.

„Pozemní pátrací a záchranná služba našla tělo v Richmond Range. Formální identifikace musí být ještě dokončena, a tak není v této chvíli možné uvolnit žádnou další informaci,“ uvedla mluvčí policie. Tělo ohledává koroner.

Čech byl viděn naposled v chatě Hunter Hut na cestě Te Araroa 4. května.

„Petr byl na treku po Te Araroa ze St. Arnaud do Queen Charlotte a měl zájem zamířit na sever do Tarn Hutu,“ uvedla dříve policie. Upozornila, že kvůli špatnému počasí v Nelsonu a Richmond Ranges měla policie i rodina obavy o jeho osud.

Trekingová trasa Te Araroa vede přes celý Nový Zéland a její zdolání je obecně nesmírně náročné. Nejobtížnější úsek vede právě po Richmond Ranges.

Na Novém Zélandu pátrají po 46letém Čechovi. Ztratil se při treku v horách

Svět

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám