Hlavní obsah

Na Japonsko udeřil tajfun Vongfong, dva mrtví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tokio

Dva lidé zemřeli a po dalším záchranáři stále pátrají po tajfunu Vongfong v Japonsku, uvedla v úterý agentura Reuters. Tajfun se mezitím přesunul nad Tichý oceán, kde zeslábl na tropickou depresi.

Foto: Kyodo , Reuters

Vysoké vlny bičují pobřeží japonské provincie Kóči.

Článek

Vongfong byl nejsilnější tropickou cyklónou, která letos Japonsko zasáhla, a způsobil dopravní potíže na většině území. Kromě jiného bylo v pondělí zrušeno více než 600 letů, v úterý pak šest desítek dalších.

Více než 800 000 lidí úřady evakuovaly, přes 150 000 domácností zůstalo bez proudu.

Metropoli Tokio postihly lijáky, ale v úterý ráno se tam situace vracela k normálu, zatímco silný déšť bičoval sever země. Tam také vysoké vlny zaplavily pobřeží kolem města Kesennuma. Oblast zdevastovalo před třemi lety zemětřesení a tsunami, v jejichž důsledku nastala havárie v jaderné elektrárně Fukušima.

Záchranáři evidují téměř sto zraněných a jednoho člověka pohřešují. Živel připravil o život 90letého muže, jehož tělo našli v poli v zavlažovacím kanále, a také 72letého, který se utopil.

Vongfong byl druhým tajfunem v Japonsku za týden. Předchozí tajfun Phanfone si vyžádal životy devíti lidí včetně tří amerických vojáků na Okinawě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám