Hlavní obsah

Ministerstvo zahraničí varuje před cestami na jihozápad Filipín

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministerstvo zahraničních věcí (MZV) varuje před cestami na některé z filipínských ostrovů v jihozápadní části země. Důvodem je eskalace konfliktu mezi filipínskými vládními jednotkami a teroristy ze skupiny Abu Sayyafa. Úřad to uvedl na svém webu.

Foto: Profimedia.cz

Filipínští vojáci

Článek

"Vzhledem k vyhlášenému stavu pohotovosti v zemi doporučuje MZV dbát během pobytu na Filipínách zvýšené opatrnosti a vyhýbat se shromáždění osob," stojí na stránkách ministerstva.

Lidem doporučuje, aby vůbec necestovali do jihozápadní části Filipín na ostrovy Basilan, Jolo, Sulu, Tawi-Tawi a do východní, muslimské, části ostrova Mindanao. "Do západní (křesťanské) části ostrova Mindanao MZV doporučuje cestovat jen v naléhavých případech," doplnil úřad.

Vládní jednotky bojují v části země proti islamistické skupině Abu Sayyafa již desítky let. Prezident Rodrigo Duterte proti této skupině vyhlásil novou ofenzívu a před týdnem v pondělí bylo při nových střetech s ozbrojenci zabito 15 vládních vojáků na ostrově Jolo.

Ve městě Davao na ostrově Mindanao si v pátek pumový útok vyžádal nejméně 14 obětí a desítky zraněných. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výbuch na Filipínách má deset obětí

Mohutná exploze otřásla v pátek ve 23 hodin místního času trhem ve filipínském městě Davao, který je otevřený i v noci. Dalších šedesát osob bylo zraněno,...

Výběr článků

Načítám