Hlavní obsah

Letadlo se v deseti kilometrech propadlo vzduchovou kapsou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šestatřicet lidí utrpělo v neděli zranění při náhlých turbulencích, které otřásly dopravním letounem Havajských aerolinií na cestě z Phoenixu do Honolulu. Na záběrech natočených krátce po přistání je vidět nepořádek v kabině pro cestující a pasažéři v kyslíkových maskách.

Při turbulencích se v letadle mířícím na Havaj zranilo 36 lidíVideo: AP

 
Článek

Na záznamu, který rozeslala agentura AP, je také slyšet palubní personál, jak žádá o pomoc zdravotníky. V nemocnici po přistání skončily dvě desítky lidí. Stav 11 z nich je podle šéfa záchranky v Honolulu Jima Irelanda hodnocen jako vážný.

„Několik cestujících a členů posádky bylo ošetřeno přímo na letišti, další byli převezeni do místních nemocnic,“ uvedli místní záchranáři. Na palubě bylo celkem 278 pasažérů a 10 členů posádky.

Turbulence strojem Airbus A330-200 otřásly ve výšce 10 kilometrů půl hodiny před plánovaným přistáním. Podle vyjádření aerolinek a úřadů letoun trefil vzácnou vzduchovou kapsu, která se utvořila vlivem nestabilní povětrnostní situace, která se kolem ostrova Havaj utvořila v souvislosti s přechodem studené fronty. O kolik metrů se stroj propadl, aerolinky teprve zjišťují, podle úřadů ale mohlo vše dopadnout hůř.

Podle serveru Hawaiinnewsnow.com lidé létali kabinou a utrpěli nejrůznější zranění od traumat hlavy přes tržné rány, podlitiny a někteří skončili v bezvědomí. Nejmladšímu zraněnému cestujícímu je jen 14 měsíců.

Sledoval pohyb Muskova soukromého letadla. Twitter mu dal stopku

Internet a PC

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám