Hlavní obsah

Kvůli koronaviru je v karanténě další obří loď. Palubu nesmí opustit 3600 lidí

Novinky, mso
Hongkong

Na výletní loď World Dream (Světový sen) u Hongkongu byla v pátek uvalena karanténa poté, co se osm lidí na palubě nakazilo novým koronavirem. Celkově by se na palubě mělo pohybovat 3600 lidí, uvedla agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na výletní lodi u Hongkongu se lidé nakazili koronaviremVideo: Reuters

 
Článek

Cestujících bylo na palubě původně víc, ale tisíc z nich vystoupilo 24. ledna ve Vietnamu. Zatímco loď pokračovala ve své plavbě do cíle v Kao-siungu na Tchaj-wanu, zjistili lékaři ve Vietnamu, že několik lidí, kteří z World Dream vystoupili, jsou nakaženi koronavirem.

Loď se tak předčasně musela vrátit do doků Kai Tak v Hongkongu, kde zakotvila v úterý.

SPECIÁL: Koronavirus 2019-nCoV

Speciály

Úřady v Hongkongu vyslaly na loď zdravotní personál. Nákaza novým typem koronaviru 2019-nCoV se zatím prokázala u osmi lidí. Na loď tak byla uvalena karanténa.

Lidé, kteří měli horečku, byli převezeni do nejbližších nemocnic, aby je mohli lékaři detailněji vyšetřit. Ostatní pasažéři, u kterých se zatím neprojevily žádné příznaky, zůstávají uvězněni na lodi.

Podle Reuters je na palubě 1800 cestujících a stejný počet členů posádky.

Nechci palubu opustit v rakvi. Na lodi v karanténě se šíří obavy

Svět

World Dream je druhou lodí, která zůstává pod karanténou. V Japonsku nadále kotví Diamond Princess s 3711 lidmi, z nichž se u 61 potvrdila nákaza koronavirem.

Kvůli podezření na 2019-nCoV na konci ledna zakázaly italské úřady vylodění výletní lodi Costa Smeralda s šesti tisíci pasažéry u Říma. Podezření z nakažení koronavirem se ale nepotvrdily a lidé na palubě se tak mohli vylodit.

Počet nakažených lidí koronavirem na sobotu znovu vzrostl, je jich přes 34 tisíc lidí. Více než sedm set osob na následky koronaviru zemřelo. Mezi oběťmi v epicentru v čínském Wu-chanu je i americký občan, vůbec první oběť z USA. Ve Wu-chanu rovněž zemřel také první Japonec.

Reklama

Výběr článků

Načítám