Hlavní obsah

Kontejner ukrýval pašované sloní kly za 27 miliónů

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celníci v Hongkongu ve čtvrtek zadrželi velkou ilegální zásilku se sloními kly. Téměř 800 kusů slonoviny bylo v lodním kontejneru, který putoval z Keni přes Malajsii. Hodnota pašovaných klů je odhadována na 10,6 miliónu hongkongských dolarů (zhruba 26,7 miliónu korun), informovala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Hong Kongu zadrželi 800 sloních klů za téměř 27 miliónů korunVideo: Reuters

 
Článek

V souvislosti se zabavením slonoviny nebyl zatím nikdo zadržen, vyšetřování trvá.

Celkem 779 kusů slonoviny bylo ukryto v dřevěných bednách pod oficiálně deklarovaným stavebním materiálem. Celková hmotnost klů, z nichž mnohé byly rozřezané na kusy, byla 1,3 tuny.

Je to už třetí zadržení objemné zásilky se zakázanou slonovinou v hongkongském přístavu za posledních pár měsíců. Loni v říjnu zabavili celníci slonovinu za 26,7 miliónu hongkongských dolarů (67 miliónů korun), o měsíc později další v hodnotě 10,6 miliónu dolarů (26,7 miliónu korun). Kly pocházely z Keni, ale i Tanzanie.

Hongkong býval významným dovozcem a výrobcem předmětů ze slonoviny, než byl mezinárodní obchod se slonovinou v roce 1990 zakázán.

Šéf hongkongského celního úřadu Vincent Wong odmítl upřesnit, zda mohly zadržené ilegální zásilky směřovat na čínský trh. Řekl pouze, že pašeráci materiál prodají tam, kde je o něj největší zájem.

Reklama

Výběr článků

Načítám