Hlavní obsah

KLDR pohrozila vyhlazením vlády v Soulu

Washington/Soul

Slovní válka mezi Severní a Jižní Koreou vstoupila v úterý do dalšího dějství. KLDR pohrozila „vyhlazením” vlády jihokorejské prezidentky Pak Kun-hje. Tu Pchjongjang v pondělí znovu označil za „politickou prostitutku”.

Foto: KCNA, Reuters

Severokorejský vůdce Kim Čong-un se svou manželkou Ri Sol-ču

Článek

Komise národní obrany komunistické KLDR v úterý obvinila Jižní Koreu, že sleduje konfrontační politiku vůči socialistickému systému severu a snaží se KLDR pohltit.

Podle severokorejských státních medií v této souvislosti pohrozila „nemilosrdnými údery” k likvidaci celé jihokorejské vlády, uvedla agentura DPA.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Napětí mezi Soulem a Pchjongjangem se v poslední době znovu zvýšilo. Severní Korea koncem března pohrozila novými jadernými pokusy, ačkoliv za předchozí testy svých raket sklidila mezinárodní kritiku.

V pondělí Pchjongjang obvinil Washington a Soul, že vykonstruovaly výsledky vyšetřování, podle něhož KLDR vyslala do Jižní Koreje malé pozorovací bezpilotní letouny. Jde prý o konfrontační spiknutí, za nímž stojí vláda prezidentky Pak Kun-hje.

Související témata:

Foto: Profimedia.cz

Věž čučche se sochou dělníka, rolníka a představitele inteligence

Foto: Alex Švamberk, Novinky

V Soulu se mísí historie se aktuálními trendy

Foto: Tomáš Reiner, Novinky

Washingtonský památník obětem války v Koreji

Na urážky ze strany Pchjongjangu v pondělí reagoval mluvčí jihokorejského ministerstva obrany Kim Min-sok, který mimo jiné prohlásil, že KLDR „není skutečnou zemí a musí brzy zmizet”. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám