Hlavní obsah

Kim dozírá na obnovu po povodních, přiznává hospodářské potíže

Novinky, Alex Švamberk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pchjongjang
Aktualizováno

Severokorejský předseda Kim Čong-un podruhé navštívil oblasti poničené tajfunem, aby dohlédl na jejich obnovu, uvedla v sobotu severokorejská agentura KCNA. Připustil potíže, ale ve vesnici Tečchong-ri v provincii Severní Hwanghe dal najevo spokojenost s postupem obnovy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Severokorejský vůdce Kim Čong-un znovu zavítal do oblastí postižených tajfunemVideo: Reuters

 
Článek

Kim přiznal, že hospodářství čelí „problémům a tlaku kvůli velkým škodám způsobeným nedávnou vlnou silných dešťů a tajfunů”.

Kim tento týden podle agentury Reuters taky řekl členům vládnoucí Korejské strany práce, že by měli znovu promyslet ekonomické plány pro hospodářství, které už nyní trpí sankcemi, k nimž se ještě přidala letos zavedená omezení kvůli pandemii nového koronaviru.

Foto: ČTK/AP

Severokorejský vůdce Kim Čong-un míjí nově postavené domy v záplavami poničené vesnici Tečchong-ri

Kim sice dal najevo spokojenost s rychlostí výstavby nových domů v Tečchon-ri, ale když při první návštěvě postižených oblastí říkal, že se musí obyvatelé připravit na nový „namáhavý pochod”, server NK News spekuloval o hrozbě značného nedostatku potravin. Termínem se totiž označuje hladomor z devadesátých let.

Kim navštívil oblast zničenou tajfunem, spekuluje se o hladomoru

Svět

KLDR letos zažila nejdeštivější léto za 40 let a řadu oblastí v zemi postihly povodně, které zničily úrodu.

Foto: KCNA, Reuters

Kim Čong-un při návštvě obnovovaného Tečchong-ru

Reklama

Výběr článků

Načítám