Hlavní obsah

Japonský vrah oznámil masakr na internetu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TOKIO

Japonský šílenec, který v neděli v centru Tokia ubodal sedm lidí a další osoby zranil, podrobný plán svého zločinu zveřejnil na internetu ještě předtím, než jej spáchal. Před masakrem ještě poslal SMS oznamující, že zahajuje vražednou akci. Zveřejnila to v pondělí japonská policie.

Článek

Pětadvacetiletý Tomohiró Kato, který pracoval na částečný úvazek v továrně na náhradní díly do automobilů, napsal před činem varující zprávu nazvanou Budu zabíjet lidi v Akihabaře. Uváděl v ní podrobnosti plánu, že vjede do davu lidí pronajatou dodávkou a případně vytáhne na své oběti nůž. "Chci (do nich) vrazit s autem, a když to nepřinese výsledek, tak použiju nůž. Sbohem všichni."

Těsně před akcí, už z Akihabary, poslal ještě Kato SMS s textem "Je čas". O dvacet minut později zahájil své krvavé řádění, když s dvoutunovým malým nákladním automobilem vrazil do davu lidí na ulici, které jsou o víkendech uzavřené pro auta kvůli velkému počtu nakupujících.

Na internetu se už 27. května objevila zpráva, že nejpozději do 5. června se v nákupní čtvrti Akihabara zaměřené na elektroniku, kde pak vrah řádil, stane velké neštěstí. Zaměstnavatel Kata informoval, že mladík byl naposledy v práci 4. června.

Kato vášnivě četl komiksy a byl závislý na elektronických hrách, které se ve zmíněné čtvrti hojně prodávají v obchodech nebo provozují v zábavních podnicích.

Na místech, kde ranní déšť smyl stopy krve po zavražděných a zraněných, v pondělí Japonci podle tradice kladli upomínkové předměty, většinou bonbóny, jídlo, pití nebo komiksové obrázky. Mnozí totiž věří, že duše zemřelých se pohybují v místě, kde opustí tělo, dokud se opět nepřevtělí do čerstvě narozeného dítěte na věčné cestě střídání životů.

Šílenec ubodal v centru Tokia několik lidí Zdroj:ČTK/APTN

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám