Hlavní obsah

Japonci ukázali unikátní záběry Hirošimy před jadernou zkázou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hirošima

Muzeum míru v japonské Hirošimě zrestaurovalo a zveřejnilo záběry z každodenního života ve městě před tím, než jej srovnala se zemí americká jaderná puma Little Boy v roce 1945. Záběry byly pořízeny již v roce 1935, přesto si je díky nim možno udělat obrázek o tom, jak to v Hirošimě před zničením vypadalo.

BEZ KOMENTÁŘE: Unikátní záběry z Hirošimy z roku 1935 před svržením atomové bombyVideo: Hiroshima Peace Memorial Museum/Genjiro Kawasaki

 
Článek

Na záběrech z centra města jsou vidět ulice plné obchodů a lidí, pobíhající děti a cyklisté. Muži korzují v oblecích, ženy v tradičních japonských úborech. Centrem jedné z hlavních ulic projíždějí tramvaje i auta. Čilý provoz je také na řece.

Autorem videa je Genžiro Kawasaki, který jej v roce 1963 věnoval muzeu v Hirošimě. Kromě každodenního života ve městě Kawasaki zachytil také jeho parky a v nich kvetoucí sakury.

Kontrast se záběry, které byly pořízeny po úderu atomové pumy, je děsivý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám