Hlavní obsah

IS láká evropské dívky na zbraně, potřebuje je ale jako sexuální hračky

Jedna velká lež - tak označují Britové propagaci takzvaného Islámského státu, který se zaměřuje na přesvědčování mladých dívek, aby se k němu přidaly a staly se mladými bojovnicemi. „Nábor“ doprovází fotografie dívek se samopaly. Dívky tak snadno mohou získat pocit, že je čeká nějaké dobrodružství. Skutečnost je ale výrazně jiná. Bojovníci Islámského státu dívky potřebují spíše jako sexuální hračky.

Foto: Profimedia.cz

Jezídská dívka osvobozená z rukou Islámského státu

Článek

Propaganda cílí především na mladé muslimské dívky v Evropě, které se mohou nechat zlákat dojmem, že budou středem pozornosti, uvedla v britském Daily Mailu norská novinářka Mah Rukh Ali, která se zabývá postavením žen v Islámském státu.

Ve skutečnosti pak nemají „naverbované” dívky vůbec žádnou moc a jsou jen sexuálním objektem. Podle pravidel Islámského státu není sexuální zotročení ženy prohřeškem a je dovoleno ženy bít, znásilňovat nebo je prodávat jako otrokyně.

Ženy jsou lákány na zbraně, muži na sex

A zatímco jsou ženy nejčastěji prostřednictvím sociálních sítí lákány na boj, muži často na to, že jim IS poskytne dvě až tři ženy, s nimiž budou moci libovolně nakládat.

Novinářka připomněla, že za poslední rok se k takzvanému Islámskému státu připojilo přes 500 dívek ze západní Evropy.

Aliová popsala příběh osmatřicetileté uprchlice, která se dostala do zajetí IS. Když odmítala účastnit se perverzních sexuálních akcí, zabili před očima její dítě a ji přinutili jíst jeho maso. Další dívka, které odmítala, byla zaživa upálena. Mnoho zajatých žen páchá sebevraždu.

Foto: Profimedia.cz

Šestadvacetiletá humanitární pracovnice Kayla Muellerová na archivním snímku.

Nedávno také vyšlo najevo, že sexuální otrokyní byla i americká humanitární pracovnice Kalya Muellerová. Znásilňoval jí sám šéf Islámského státu Bagdádí. Humanitární pracovnice Muellerová byla unesena předloni v srpnu v syrském Halabu, když odcházela z nemocnice Lékařů bez hranic. Letos zahynula, údajně během jordánského leteckého útoku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám