Hlavní obsah

Indka zbavená přebytečných končetin se vrátila domů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DILLÍ

Dvouletá Indka, která se narodila s osmi končetinami a byla úspěšně zbavena přebytečných částí před měsícem, v sobotu konečně opustila nemocnici. Podle vedoucího chirurga Šarana Pátila, který vedl při operaci třicetičlenný tým odborníků, je Lakšmí v pořádku a neměla by čelit problémům při chůzi.

Článek

Lakšmí se narodila spojená v oblasti pánve s takzvaným parazitickým dvojčetem, které se v matčině lůně přestalo vyvíjet. Dívka, jež měla čtyři nohy a čtyři ruce, kvůli deformaci nemohla stát ani chodit.

V chudé vesnici v severoindickém státě Bihár, kde Lakšmí přišla na svět, ji ovšem někteří lidé považovali za vtělení čtyřruké hinduistické bohyně hojnosti, po níž také dostala jméno, a uctívali ji.

Chirurgové holčičce odoperovali při více než čtyřiadvacetihodinovém zákroku přebytečné končetiny, transplantovali ledvinu jejího dvojčete a rekonstruovali pánevní oblast.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám