Hlavní obsah

Indickou hranici budou střežit společné hlídky psů a luňáků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Indicko-pákistánskou vzdušnou hranici budou nově střežit společné zvířecí hlídky psů a luňáků pod vedením lidského doprovodu. Vycvičeny jsou k lokalizaci a odchytu nepřátelských pašeráckých dronů. Upozornila na to ve středu agentura AP a ukázala video z předváděcího letu jednoho z opeřenců indických vzdušných sil.

Indická armáda používá na zneškodňování dronů luňákyVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Spolupráce tříčlenných hlídkových a zásahových týmů bude podle Indů fungovat tak, že pes dron zaslechne, upozorní na něj luňáka a ten ho za letu napadne a zničí. Člověk pak na zemi zjistí, co pašoval, a kontraband zabaví.

Foto: Profimedia.cz

Luňák

Za pro někoho možná jednoduše znějícím třífázovým zásahem podle Indů stojí dlouhé hodiny výcviku. Jeho výsledek armáda předvedla na společném indicko-americkém cvičení.

Hlídky psů a luňáků mají být nasazeny v příhraničních regionech Pundžáb, Džammú a Kašmír, odkud jsou z Pákistánu do Indie prostřednictvím bezpilotních letounů často pašovány drogy, zbraně nebo peníze, uvedla agentura AP.

Luňák je dravec z čeledi jestřábovitých. Je zhruba stejně velký jako káně. Živí se drobnými hlodavci a obojživelníky a také mršinami.

Osmiletého chlapce uštkla kobra. Vrátil jí to a hada zabil

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám