Hlavní obsah

Ind spolu s rodiči kvůli věnu upálili ženu s dcerkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dillí

Policie ve východní Indii zatkla manželskou dvojici a jejich syna a obvinila je z vraždy synovy ženy a jejich roční dcery. Dvaadvacetiletou ženu s dítětem polili benzínem a zapálili. Důvodem byly zřejmě spory o věno, informovala v pondělí stanice CNN.

Foto: Danish Siddiqui, Reuters

Indická policie. Ilustrační foto

Článek

Útok se udál minulý čtvrtek ve státě Džárkhand. Trojice 22letou Annu Deviovou s dcerkou napadla v jejich vesnickém domě. Roční holčička zemřela na místě, její matka po převozu do nemocnice.

Ženin manžel i jeho rodiče byli vzati do vazby.

Na dotaz, jestli mohla být motivem vraždy skutečnost, že rodina nechtěla holčičku, protože toužila po synovi, odpověděl policejní vyšetřovatel N. K. Mišra: „Mohlo to hrát roli, ale hlavně to bylo kvůli věnu. Její rodina vypověděla, že na ni kvůli penězům a dalším věcem doráželi.“

Ačkoliv je institut věna v Indii zakázán, v praxi se očekává, že rodina ženicha dostane od nevěstiny rodiny nákladné dary. Indická policie oficiálně v předloňském roce zaznamenala 8233 vražd žen kvůli věnu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám