Hlavní obsah

Hosty mahjongového klubu útočníci napadli sekerami

Čtyři návštěvníky veřejného mahjongového klubu v západočínském městě Hotan zranili útočníci, kteří je napadli sekerami. Incident se stal už v neděli, v úterý čínská státní televize zveřejnila záběry z bezpečnostní kamery. Dva ze tří útočníků zemřeli na vážná zranění.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Útočníci napadli hráče sekeramiVideo: Reuters

 
Článek

Kamera zachytila dva mladé muže, jak stojí nad hráči v Číně oblíbené hry mahjong. Po chvíli se jeden z nich rozmáchl se sekerou v rukách a napadl sedícího muže. V herně se okamžitě strhla prudká rvačka. Čtyři hráči mahjongu byli zraněni, jejich životy ale nejsou v ohrožení, uvedla čínská televize CCTV.

Trojice útočníků pak z herny utekla na ulici, zmizet se jim ale nepodařilo. Přivolaní policisté je s pomocí ostatních lidí přemohli.

Při bitce byli dva útočníci vážně zraněni, později zemřeli. Třetího policie zadržela.

Incident se stal autonomní oblasti Sin-ťiang, kde žije početná muslimská menšina Ujgurů. Ti si dlouhodobě stěžují na útlak ze strany většinového čínského etnika Chanů.

Úřady nezveřejnily identitu trojice mužů. Čínská média incident dávají do souvislosti právě s nepokoji v Ujgurské autonomní oblasti. Z několika předchozích útoků noži nebo výbušninami Peking viní ujgurské separatisty, kteří chtějí vytvořit nezávislý stát Východní Turkestán.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám