Hlavní obsah

Gang v Pákistánu zaútočil na soud, postřílel právníky i soudce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Islámábád

Nejméně 11 mrtvých a 30 zraněných si vyžádal pondělní útok na soud v pákistánském hlavním městě Islámábádu. Mezi oběťmi je i soudce a několik právníků, uvedla místní policie, kterou citovala agentura Reuters. Útok podnikla ozbrojená skupina, jejímiž členy byli dva sebevražední atentátníci.

Foto: Faisal Mahmood, Reuters

Policisté zajišťují důkazy před soudem, který se stal terčem útoku.

Článek

Výbuch otřásl soudní budovou v rušném centru Islámábádu, kde je rušná obchodní čtvrť. Po hlasité explozi následovala střelba, uvedli očití svědci.

Podle policisty Nabího Avana pronikla skupina útočníků do části budovy, kde jsou kanceláře soudců a advokátů. Při útoku použili nejen střelné zbraně, ale také granáty.

Poté, co byli obklíčeni, nejméně dva útočníci se odpálili. Řekl velitel policie v Islámábádu Sikandar Hajat.

K útoku se zatím nikdo nepřihlásil. Není jasné, zda jej mají na svědomí kriminální živly, nebo radikální islamisté. Podniknut byl jen dva dny poté, co pákistánský Tálibán ohlásil jednoměsíční příměří, aby tak usnadnil jednání s vládou. Na to v neděli reagovala pákistánská vláda oznámením, že zastaví letecké údery proti Tálibánu.

Reklama

Výběr článků

Načítám